vdl1jvhUREXimeotdlAVPOH1KmIdVXgDADlOoIMv
Bookmark

Sajak Sunda Persahabatan | Tentang arti persahabatan

 

Kumpulan sajak sunda tentang persahabatan Dalam kehidupan manusia

Rerencangan, anjeun terus aya di hate abdi. Anjeun midamel abdi jadi bagja, basa keur dinten-dinten abdi keur ngarasa sepi anjeun datang sarta midamel abdi jadi bungah. Ngan saukur diri anjeun hungkul anu bakal aya di wartos abdi sesah atawa bungah.(sajak sunda persahabatan)

Anjeun masihan abdi kakuatan sarta kaendahan, dinten-dinten sareng anjeun bakal terus ku abdi kenang. Wanci abdi inget keur basa harita keur anjeun masih aya keneh di dieu, abdi ngarasa sedih ku sabab rerencangan abdi ayena tos teu aya deui disisi abdi, nu bisa midamel abdi bagja. Di wanci diri anjeun teu aya, hirup abdi asa jadi sepi.

Abdi kaingetan wanci anjeun keur masih aya keneh di dieu. Kiwari teu aya deui anu midamel abdi bisa seseurian. Wilujeung Angkat Rencangan Abdi Teu aya kata-kata anu tiasa abdi ucapkeun di wanci anjeun mangkat. Abdi ngan bisa saukur ngahuleng ningali lengkah anjeun nu terus angkat ninggalkeun abdi.( sajak sunda sahabat)

Beuratna ieu hate

Cacak asa karasa beurat pisan di hate, ku sabab abdi terang tangtos aya tangtangan anu beurat di satiap lalampahan urang basa keur harita. Cacak urang henteu bisa sasarengan deui, tapi nanging do’a abdi ieu pikeun anjeun. Kanggo dugi hiji dinten engke urang bisa sasarengan deui ameng babarengan. Babaturan, atos se’eur pisan kenangan endah anu atos ku urang jalankeun babarengan. (sajak sunda sahabat)

Sanajan jarak urang jauh tapi abdi yakin anjeun moal pernah mohokeun abdi. Wilujeung angkat rencang nu ku abdi pikanyaah, kenangan anjeun bakal langgeng dina ingetan abdi. Nasehat anjeun oge bade abdi kenang di hate ieu. Hapunten Abdi Pikeun Rerencangan abdi.. Abdi terang abdi lepat .. Abdi terang abdi sering nyenyeri hate anjeun.. Nanging sanes maksad abdi sepertos kitu.. Cios hapunten bade abdi ucapkeun kanggo anjeun. Nanging teu aya daya, sadayana eta di benak anjeun. Abdi henteu hoyong babaturan ieu jadi ancur.

Abdi hoyong urang bisa angger terus sasarengan deui. Hapunten abdi rencangan, abdi deudeuh ka anjeun. Abdi teu tiasa naon-naon mun teu aya anjeun. Abdi henteu tiasa nangtung jagjag mun teu aya anjeun. Ngan saukur lewat kata-kata ieu anu ngan tiasa abdi cios “hapunten” . Hampura, mun misalkeun ngan saukur kata-kata “hapunten” anu tiasa abdi ucapkeun. (sajak sunda persahabatan)

Ngorbankeun sagalana

Abdi rela ngorbankeun sagalana pikeun anjen, demi rerencangan abdi anu paling sae. Sanes Rerencangan Anu Sae. Manawi abdi sanes rerencangan anu bageur jeung sae pisan pikeun anjeun. Sanes oge manawi sering nyieun anjeun ngarasa sedih, salila ieu abdi oge seeur nyarios anu nyeyeri anjeun. manawi sering teu tiasa ngamahaman pikahayang anjeun. Abdi ngan saukur jalmi biasa nu loba ka kurangan.

Margi kakurangan eta, abdi sering manjatkeun do’a kanggo anjeun, nyaeta: “Mugi-mugi gusti nu agung nangtayungan anjeun, nyaeta maraneh rerencangan abdi kabehan” Rerencangan.. ti diri anjeun abdi manggihan arti babaturan. Anjeun hadir ngabaturan dinten poe-poe abdi. Wanci abdi keur ngarasa sedih atawa bungah urang lewatan dinten ieu sasarengan. Nanging rerencangan urang ieu teras bisa salamina? Apa bisa urang terus babarengan? Sasarengan, kenangan sareng anjeun bakal ku abdi simpen di jero hate abdi. Nanging kiwari abdi jeung anjeun kapisah ku wartos.(sajak sunda sahabat)

Jangji anu kantos urang ucapkeun di mangsa anu kaliwat, bakal teras kaingetan dina ingetan abdi pikeun sadaya kenangan babarengan urang. Sabab rerencangan anu sajati nyaeta rencangan anu bisa minjemkeun panangan na kanggo ngabantuan urang. Cecak rencangan manawi teu salamina. Tapi kenangan babaturan anu sajati bakal tahan salamina.

Sabab saurang babaturan sanes kalangkang atawa ngan saukur palengkap hungkul hirup urang. Babaturan nu sae nyaeta jalmi anu tiasa nya’angan dinten-dinten urang.

Sajak sunda persahabatan

Posting Komentar

Posting Komentar